Volg ons!

Steen & Beton Impregneer 1000L IBC

Informatie

Huchem Steen & Beton impregneer is een watergedragen impregneermiddel op basis van siloxanen en silanen. Watergedragen wil zeggen dat er geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt zijn, waardoor het product veilig en makkelijk te verwerken is. Het is bovendien ook bestendig tegen UV-straling en ademend. 

Wat kan ik hiermee impregneren?

Het impregneermiddel is toepasbaar op allerlei steense en keramische materialen, zoals bijvoorbeeld:

  • bakstenen muren en gevels
  • beton & gasbeton
  • sierbestrating
  • dakpannen
  • zandsteen 
  • metsel- en pleisterwerk
  • marmer & natuursteen

Hoe breng ik het impregneermiddel aan?

Voordat je begint met het aanbrengen: niet verwerken bij temperaturen kouder dan 5°C. Eventuele beschadigingen in de gevel of muur eerst herstellen. Voegwerk en reparatieplekken dienen minimaal 3 dagen te drogen. Zorg ervoor dat de muur/gevel of vloer schoon is voordat je begint. Eventueel kun je deze eerst reinigen met Huchem muur & gevelreiniger of boensop

Aanbrengen

Schudden voor gebruik. Je kunt het impregneermiddel onverdund op een schone, droge ondergrond aanbrengen met een drukspuit, vloeien (bij vloeren), met een verfroller of met een brede kwast. Werk van onder naar boven toe. 2 lagen "nat op nat" aanbrengen geeft het beste resultaat. Spatten op schilderwerk en ramen zo snel mogelijk verwijderen.

Hoeveel heb ik nodig?

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel liter nodig is per vierkante meter, en het het antwoord is dat het sterk kan verschillen per ondergrond. Gemiddeld is het verbruik 0,2 tot 0,5 liter per m2. Is de ondergrond sterk poreus en zuigend, zoals bij (gas)beton, ga dan aan de hogere kant zitten. Voor baksteen kun je ongeveer 0,3 liter per m2 aanhouden, maar ook dit verschilt per soort. Voor marmer en natuursteen heb je vaak wat minder nodig.

Specificaties
Product
Artikelnummer: OP-4038-1000
EAN: 8720297251443
Gewicht: 30001
€ 1.875,75 (incl. BTW)

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN