Volg ons!

Hygiena MicroSnap Total Viable Count (100 st.)

 
Informatie

Productinformatie:

Met de Hygiena MicroSnap bepaal je binnen 8 uur het kiemgetal van een product, vloeistof of oppervlak. Dit kiemgetal of kolonievormende eenheden (kve) geeft het aantal bacteriekiemen dat zich op het oppervlak bevindt weer. Zo bepaal je razendsnel de populatie levensvatbare bacteriën in het product en weet je of oppervlakken en vloeistoffen vervuild zijn of niet.

Hygiëne MicroSnap Total gebruikt hiervoor een methode gebaseerd op licht. Een substraat reageert met enzymen die karakteristiek zijn voor levensvatbare bacteriën. Tijdens de reactie wordt licht gegenereerd. De hoeveelheid licht wordt vervolgens gekwantificeerd door de Ensure Touch luminometer.

De MicroSnap Total Detection levert hierbij de detectiereagens. Samen met de MicroSnap Total Enrichment, een incubator en de Ensure Touch Luminometer weet je binnen 8 uur of jouw product voldoet aan de hygiëne eisen.

Met een voorraad van 100 stuks weet je zeker dat je komende tijd voldoende metingen kan doen.

Gebruiksaanwijzing:

De bepaling van het kiemgetal begint met het nemen van een monster. Gebruik hiervoor de MicroSnap Total Enrichment. Strijk met de Swab over het oppervlak, of pipetteer 1 mL van de te meten vloeistof in de reageerbuis van de Enrichment. Activeer de verrijkingsvloeistof door de SnapValve naar voren en achteren te buigen. Maak de Snap Valve los van de reageerbuis om de interne druk te verlagen. Knijp vervolgens stevig in de SnapValve zodat de verrijkingsvloeistof in de reageerbuis terecht komt. Maak de SnapValve weer vast aan de reageerbuis en schud de Total Enrichment ca. 5 seconden. Plaats het monster voor 7 uur in de incubator op 30°C.

Na het incuberen is het tijd voor het meten van het monster. Laat de Ensure Touch luminometer en MicroSnap Total Detection op kamertemperatuur komen. Beweeg de Total Detection twee keer stevig naar beneden, zodat de vloeistof op de bodem van de reageerbuis komt. Knijp twee keer in de ballon van de Total Enrichment, zodat het verrijkte monster gepipetteerd wordt. Vul de reageerbuis van de Total Detection tot de lijn op het buisje. Het deel van het monster dat hierbij overblijft, kan terug in de incubator voor andere metingen.

Breek de SnapValve van de Total Detection door deze naar voren en achteren te buigen en er stevig in te knijpen. Schud ca. 5 minuten zodat de reagens vloeistof goed mengt met het verrijkte monster. Plaats de Total Detection direct na het schudden in de Ensure Touch luminometer. Deze geeft binnen 15 seconden de relative light unit (rlu). Met behulp van een tabel kan dit worden omgezet in het kiemgetal.

  • Binnen 8 uur resultaat.
  • Geen dure laboratoriumkosten meer.
  • Tot 12 maanden houdbaar bij bewaartemperatuur van 2°C - 8°C.
  • Lagere opslagkosten omdat sneller duidelijk is of producten voldoen aan de hygiëne eisen.
Specificaties
Product
Artikelnummer: A11201
Gewicht: 50
€ 372,08 (excl. BTW)

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN