Volg ons!

Hygiena MicroSnap Total Enrichment (25 st.)

 
Informatie

Productinformatie:

Met de Hygiena MicroSnap bepaal je binnen 8 uur het kiemgetal van een product, vloeistof of oppervlak. Dit kiemgetal of kolonievormende eenheden (kve) geeft het aantal bacteriekiemen dat zich op het oppervlak bevindt weer. Zo bepaal je razendsnel de populatie levensvatbare bacteriën in het product en weet je of oppervlakken en vloeistoffen vervuild zijn of niet.

Hygiëne MicroSnap Total gebruikt hiervoor een methode gebaseerd op licht. Een substraat reageert met enzymen die karakteristiek zijn voor levensvatbare bacteriën. Tijdens de reactie wordt licht gegenereerd. De hoeveelheid licht wordt vervolgens gekwantificeerd door de Ensure Touch luminometer. 

De MicroSnap Total Enrichment levert hierbij de verrijkingsvloeistof. Hiermee wordt het monster verrijkt voor een extra accurate meting. Samen met de MicroSnap Total Detection, een incubator en de Ensure Touch Luminometer weet je binnen 8 uur of jouw product voldoet aan de hygiëne eisen.

Gebruiksaanwijzing:

De bepaling van het kiemgetal begint met het nemen van een monster. Gebruik hiervoor de MicroSnap Total Enrichment. Strijk met de Swab over het oppervlak, of pipetteer 1 mL van de te meten vloeistof in de reageerbuis van de Enrichment. Activeer de verrijkingsvloeistof door de SnapValve naar voren en achteren te buigen. Maak de Snap Valve los van de reageerbuis om de interne druk te verlagen. Knijp vervolgens stevig in de SnapValve zodat de verrijkingsvloeistof in de reageerbuis terecht komt. Maak de SnapValve weer vast aan de reageerbuis en schud de Total Enrichment ca. 5 seconden. Plaats het monster voor 7 uur in de incubator op 30°C. 

Na het incuberen is het tijd voor het meten van het monster. Laat de Ensure Touch luminometer en MicroSnap Total Detection op kamertemperatuur komen. Beweeg de Total Detection twee keer stevig naar beneden, zodat de vloeistof op de bodem van de reageerbuis komt. Knijp twee keer in de ballon van de Total Enrichment, zodat het verrijkte monster gepipetteerd wordt. Vul de reageerbuis van de Total Detection tot de lijn op het buisje. Het deel van het monster dat hierbij overblijft, kan terug in de incubator voor andere metingen. 

€ 73,30 (excl. BTW)

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN