Volg ons!

ECO/BIO De-Icing - 1000 L - Min 50 graden

Gebruik ECO/BIO De-Icing tegen ijsvorming

In de winter wil de temperatuur, zeker 's nachts, nogal eens onder het vriespunt duiken. Behalve ijspret kan dit ook de nodige problemen met zich meebrengen. Denk aan de files op de weg en vertragingen op het spoor. Ook op windmolens en schepen kan ijsvorming stevige gevaren met zich meebrengen. De speciale ECO/BIO De-Icing glycol van Huchem beschermt windmolens en scheepsoppervlakken tegen ijsvorming op het oppervlak en de bijbehorende gevaren.

IJsvorming op windturbines

In Nederland komt ijsvorming op windturbines gemiddeld 2 tot 7 dagen per jaar voor. De kans op ijsvorming is natuurlijk sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar ook van andere factoren zoals de temperatuur van de windturbine zelf, luchtvochtigheid, windrichting en windkracht. 

Ondanks dat ijsvorming dus relatief weinig voorkomt in ons land, kan het wel flinke problemen met zich meebrengen. Zo verstoort ijsvorming de balans van de molen en kan zo leiden tot onbalans en overbelasting van de roterende delen zoals de wieken. De ijsvorming zorgt er daarnaast voor dat de luchtstroming langs de bladen vermindert en de windmolen daardoor minder energie produceert.

Een ander gevaar van ijsvorming op de molenwieken, is rondvliegend ijs. Dit kan leiden tot groot gevaar voor de omgeving. Het is dus niet voor niks dat een windmolen automatisch uitschakelt wanneer de sensoren ijsvorming detecteren.

Om ongelukken te voorkomen en energieproductie op niveau te houden, is het dus van belang ijsvorming op windmolens zoveel mogelijk tegen te gaan. Met ECO/IBO De-Icing glycol ga je deze ijsvorming effectief tegen. Uiteraard de speciale niet-corrosieve eigenschappen en triazoolvrije formule zijn veilig voor gebruik op het oppervlak.

IJsvorming op schepen

Lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid op en rondom schepen kunnen in de winter tot gevaarlijke situaties leidden. De toch al gladde gangpaden worden spekglad en je glijdt zo uit. Een ander probleem is dat bewegende onderdelen snel vast vriezen en onbruikbaar worden zolang de vorst aanhoudt. Ook op een schip is het dus van groot belang tijdig op te treden tegen ijsvorming.

Gebruiksaanwijzing ECO/BIO De-Icing:

ECO/BIO De-Icing bestaat uit 10% glycol en kan gebruikt worden tot -6 graden Celcius. Worden de temperaturen nog lager? Kies dan voor ECO/BIO De-Icing Concentraat. Breng de glycol aan met een drukspuit op het ijsvrij te maken oppervlak. Dankzij de toegevoegde gele kleur, is in één oogopslag duidelijk welk deel van het oppervlak al behandeld is. Zo weet je zeker dat je niks overslaat.

Aan het product is een speciale, verbeterde laagschuimende stof toegevoegd. Dit zorgt voor een uitstekende bevochtiging van het oppervlak en weinig schuim.

Toepassingsgebieden:

Windmolenbladen

Windturbines

Schepen

Scheepsdekken

Artikelnummer: eb1000c

€ 2.615,50 (excl. BTW)

TERUG NAAR OVERZICHT PRODUCTEN