Volg ons!

Meer over de mondkapjes

Wat is het beste beste mondkapje tegen corona? Er zijn verschillende experts met verschillende beweringen over de bescherming van mondkapjes. Zo zeggen het RIVM en het Rode Kruis: "Voor de gemiddelde gezonde Nederlander is een mondkapje niet nodig. Het zorgt voor schijnveiligheid". Echter zijn zorginstellingen verplicht om een mondkapje te dragen die werken met geïnfecteerde mensen, omdat zij immers dicht bij patiënten staan.

Op dit moment is er grote vraag naar mondmaskers. Wij proberen de bestellingen zo spoedig mogelijk te verwerken. Op dit moment bedraagt de levertijd 2 a 3 werkdagen.
Mondkapjes en handschoenen zijn op dit moment uit voorraad leverbaar.

Zolang mondkapjes op de juiste manier gedragen worden, is de kans op besmetting het kleinst:

  • Draag het mondkapje goed over de neus en de mond;
  • Ververs regelmatig mondkapjes;
  • Pak mondkapjes nooit vast aan de buitenkant.

Nederlandse bedrijven gaan helpen bij de productie van gecertificeerde mondmaskers. Daar is een groot tekort aan in de Nederlandse zorg. De komende weken maken verschillende bedrijven in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid zo'n 7 miljoen exemplaren.

Wij bieden diverse mondmaskers, mondkapjes, handschoenen en desinfectie brillen tegen optimale bescherming van gezicht en luchtwegen. Onze producten zijn gecertificeerd en voldoen aan de Europese normen. Zo voldoen onze mondkapjes bijvoorbeeld aan classificatie normen . Hiermee houden zij 99% van alle deeltjes uit de lucht.

Al onze producten zijn tevens uit voorraad leverbaar, hierdoor hoeft u niet lang te wachten en ontvangt u de bestelde producten binnen 1-3 werkdagen thuis. Mocht u vragen en hulp nodig hebben bij het bestellen van onze mondmaskers en of mondkapjes, dan kunt u contact met ons opnemen. Bekijk ons online assortiment van diverse mondkapjes. 

Bij ademhalingsbeschermingsmaskers worden de virusdeeltjes uit de lucht opgevangen door het filter. Het prestatieniveau van het mondkapje wordt onderverdeeld in drie typen: FPP1 mondmasker: FPP3 mondmasker: Het laatste type mondkapje is het FPP3 masker. Met een minimale bescherming van 99%. Dit type geeft de meeste bescherming tegen virussen en ander ziektes.

Je kunt deze mondkapjes bestellen online voor eenmalig gebruik. Dit type mondkapje komt dan ook vaak voor vanwege het goede filter. Wanneer deze gebruikt wordt volgens de richtlijnen, dan is de kans van besmetting in het openbaar het allerkleinst. FPP2 mondmasker: Het tweede type heeft een beschermingsniveau van minstens 94%. Daarnaast mag de lekkage (de hoeveelheid lucht die niet door het filter maar door de randen wordt ingeademd) niet meer zijn dan acht procent. Dit type masker heeft al veel meer bescherming dan een regulier FPP1 mondkapje. 

FPP3 mondmasker: Het laatste type mondkapje is het FPP3 masker. Met een minimale bescherming van 99%. Dit type geeft de meeste bescherming tegen virussen en ander ziektes. Je kunt deze mondkapjes kopen online voor eenmalig gebruik. Dit type mondkapje komt dan ook vaak voor vanwege het goede filter. Wanneer deze gebruikt wordt volgens de richtlijnen, dan is de kans van besmetting in het openbaar het allerkleinst. 

Een mondkapje kopen online is afhankelijk van de situatie waar je in zit, en het risico wat je loopt. Denk na over jouw dagelijks ritme, en de hoeveelheid mensen waar je mee in aanraking komt, zodat je het juiste mondmasker kunt aanschaffen. Op dit moment bezorgen wij  in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië , en Italië.   

Tips tegen besmetting coronavirus

  • Vermijd contact met besmette mensen
  • Regelmatig handen wassen met desinfecterende handzeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg in de prullenbak
  • Draag een mondkapje binnen 2 meter van besmette personen